Ga naar de inhoud
Home » Over ons

Over ons

Vanwege de potentiele risico’s om de voormalige stort Venraysbroek te veranderen in een zonnepark zijn wij een werkgroep gestart om deze plannen tegen te houden. . Ook zijn wij als werkgroep tegen het plaatsen van zonnepanelen in natuurgebieden.

Venrays Broek is een uniek natuurgebied op een voormalige vuilstort.
Omdat dit gebied 40 jaar met rust is gelaten zijn er nauwelijks schadelijke stoffen in het milieu terecht gekomen en heeft de natuur zich hersteld en ontwikkeld. Er is een gezonde balans tussen flora, fauna en de aanwezige habitat ontstaan.
Uit meerdere studies blijkt dat het bouwen op voormalige vuilstorten ernstige milieu risico’s kan veroorzaken en er wordt aangegeven dat men deze voormalige vuilstorten het beste met rust kan laten

Door de plaatsing van zonnepanelen wordt dit natuurgebied verwoest en ontbost.
De inhoud van de oude vuilstort wordt samengeperst en de elektrische stromen van de zonnepanelen breken de stalen vaten in de vuilstort af. Tevens bevat de vergunning voor de aanleg van een zonnepark op Venrays Broek nog vele andere ernstige tekortkomingen die milieurisico’s opleveren.

De wetenschap dat deze stort in een van de vitale beekdalen van de gemeente Venray ligt, maakt het extra griezelig. Als deze voormalige vuilstort chemisch afval gaat lekken in dit beekdal is de ellende niet te overzien!

Voor de werkgroep zijn dit onacceptabele risico’s voor mens en milieu in Venray!
Net als de groep MAN in het verleden neemt de werkgroep Behoud Natuur Venrays Broek haar verantwoordelijkheid en stapt naar de rechter.

Procederen is niet gratis maar gelukkig zijn er al een aantal donateurs die financieel willen bijdragen. Het rapport van het adviesbureau over zwerfstromen is al gesponsord en er zijn al toezeggingen van diverse andere sponsoren. De kop is eraf maar we zijn er nog niet. De werkgroep zoekt nog sponsoren voor circa 9.000 euro voor de gerechtelijke procedure tegen dit onzalige plan.

Wij willen u alvast bedanken voor uw bijdrage namens de natuur en inwoners van de gemeente Venray.

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst te ontvangen kunt u een email sturen naar info@venraysbroek.nl

Met vriendelijke groet: Rob Langohr, Jan Droesen , Jan Hoedemakers, Manfred Snijders en Hennie te Haar

Per adres:
Endepoel 20
5815 CR Merselo

info@venraysbroek.nl